Reciklažni papir z okoljevarstvenim certifikatom

reciklažni-papir-skin-blossom

Reciklažni papir z okoljevarstvenim certifikatom

Vsi letaki in katalogi naravne kozmetike Skin Blossom so narejeni iz reciklažnega papirja in nosijo okoljevarstveni certifikat Modrega angela (Der Blaue Engel) ter FSC (Forest Stewardship Council) certifikat.

modri-angelDER BLAUE ENGEL – “Modri angel” je prva in najstarejša okoljska znamka. Namenjena je izdelkom in tudi storitvam po vsem svetu. Že od leta 1978 predstavlja standard za okolju prijazne izdelke in storitvestoritve, ki ga je postavila neodvisna žirija, potrdila pa ga je tudi nemška vlada. FSC standard zahteva, da izdelek ne vsebuje kancerogenih (rakotvornih) ali halogeniranih sestavin, formaldehida in drugih škodljivih snovi.

 

FSC logoFSC je neodvisna (nevladna) in neprofitna organizacija. Utsvarili so jo leta 1993 ustanovili za namenom promoviranja odgovornega upravljanja z gozdovi po vsem svetu. Ob zaskrbljenosti glede krčenja gozdov po vsem svetu so prvi, ki so dosegli koncenzus za odgovorno upravljanje z gozdovi in skozi demokratične procese učinkovite rešitve za pritiske, s katerimi se srečuje svet glede gozdov in od gozdov odvisne družbe.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja