Arganovo olje

arganovo-olje

Pridobljeno je iz sadeža arganije (Argania spinosa), drevesa, ki raste le v Maroku,  Maročani pa ga že stoletja uporabljajo kot del njihove nege kože in prehrane. Zaradi njegove edinstvene mešanice naravnih, redkih in eteričnih sestavin je arganovo olje eno od najbolj učinkovitih sredstev v boju proti staranju kože, z antioksidativnim in protivnetnim delovanjem.

Bogat je z vitaminom E, zato ima učinkovite antioksidantske lastnosti. Poleg tega so v njem prisotni karotenoidi, med njimi npr. ksantofili, ki pomagajo ščititi pred okoljskimi vplivi. Olje vsebuje tudi ferulsko kislino, edinstven antioksidant, ki naj bi pomagal pri zaščiti kože pred UV žarki, in naravni skvalen, ki je podoben kožnemu sebumu (loju) in pospešuje regeneracijo celic, zaradi česar je olje izvrstno za nego zrele in poškodovane kožo.

Arganovo olje vsebuje 7 esencialnih maščobnih kislin, zlasti oleinske in linolne kisline, ki pomagajo preprečevati izgubo vlage in kožo ščitijo v ostrih vremenskih pogojih, kar blagodejno vpliva na suho kožo. Prav tako je bogato s fitosteroli, ki delujejo protivnetno in spodbujajo cirkulacijo krvi, obenem pa pomagajo ublažiti bolečine in otekline.

Ocenjeno 5.00 od 5

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja